Pezsgő életnek néz elébe a dunakeszi önkormányzat üdülője a Balatonnál. Július 4-től sorra indulnak a táborok, augusztus 29-ig megvannak a turnusok. A június 18. és július 4. közötti időszakra azonban még lehet tábort szervezni.

Július 4-én a VSD úszóinak táborával indul a szezon Balatonakarattyán a városi üdülőben. Előtte azonban még van két és fél hét, amelyet most még ki lehet használni. A járvány miatt ezek a napok eddig bizonytalanok voltak, de a napokban kiderült, már június 16-tól szervezhetők ottalvós táborok. Ezt május 21-én jelentették be – így

a dunakeszi városi üdülő a Balatonnál június 18-tól nyitva áll a gyerekek számára.

Mint azt Seltenreich Józseftől megtudtuk, érdeklődők már vannak ezen időszakra, de képlékeny a naptár, várják a jelentkezőket. A képviselő elmondása szerint akár 3-4 napra is lehet tábort szervezni.

Érdeklődtünk az árakról is. 2000 Ft/fő a szállás ára, és egy közeli étterem (kb. 2500 Ft/fő/nap) egész napos, három étkezéses ellátást tud biztosítani. Magában az üdülőben evőeszközök és tálalási lehetőség biztosított, de nagyban főzni nem lehetséges. Természetesen más önellátó megoldások is szóba jöhetnek.

Az üdülő egyszerre 42 gyereket és a hozzájuk tartozó, tábort irányító felnőtteket tud fogadni. A 2017-ben elkészült, csili-vili épületet folyamatosan fejlesztik. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat most kültéri “sörpadok” beszerzésének néz utána, amelyeket használva kiválóan lehet a szabadban is enni, de akár pihenni is.

A már említett időszakra érdeklődni lehet Seltenreich Józsefnél (seltenreich.j@dunakeszi.hu, de a képviselő Facebook-oldalán is tud üzenni neki), aki Kiss József képviselővel koordinálja az üdülést.

Előző cikkKülönleges segítséget nyújtottak a dunakeszi rendőrök
Következő cikkHétfőtől újra normál munkarend a Pest megyei NAV összes kirendeltségén