Pünkösdhétvégén Svájc egyik festői kisvárosában, Neuchatelben véget ért a Musztáng Sportegyesület versenyzői számára a 2022-es rock’n roll versenyidény tavaszi évada, ahol is a Rock’n Roll Világszövetség által kiírt Európa-bajnokságon egészen fantasztikus eredmények születtek.

A juniorok mezőnyében két Musztángos páros szerzett kvótát és jogot az EB-n való indulásra a Magyar Táncsport Szakszövetség pontszerző versenyein elért eredményeik alapján: Barthos Bence – Pap Linda (Rock’n Magic SE) és Papp Dávid- Fekete Petra (Rock’n Magic SE).

„Párosaink az egész versenyhétvége folyamán fantasztikus formában versenyezve, a selejtezőktől a verseny végéig az élmezőnyben táncolva kvalifikálták magukat az esti döntőkbe, ahol is mindkét páros megvalósította legmerészebb álmainkat: felállhattak az Európa-bajnokság dobogójára! Dávid és Petra nyakába bronz-, Bence és Linda nyakába ezüstérmet akasztottak, s így a neuchateli viadalt minden idők legsikeresebb Musztángos utánpótlás-világversenyévé varázsolták! Az egészen elképesztő eredményre, táncosaink elhivatottságára és alázatos munkájára hihetetlenül büszkék vagyunk. Dávid és Petra edzője, Tormásiné Neuwirth Anikó újabb éremmel gazdagította edzői világ-és Európa-bajnoki érmeinek sokaságát, míg Bence és Linda felkészítője Sárfy Krisztina a VB-ezüstérme mellé most EB-ezüstérmet szerzett edzőként” – számolt be az eseményről Nagy Gergely.

A “királykategória” mezőnyébe is delegált versenyzőt a Musztáng SE, Balla Balázs Lantos Lilla partnereként a 14. helyen végzett, s vonulhat a versenyidény végeztével a nyári edzőtáborokat megelőző jól megérdemelt pihenőjére. 

„Mint látszik, a Musztáng Sportegyesület táncosai és edzői hétről hétre szállítják a rangosabbnál rangosabb megmérettetésekről a szebbnél szebb eredményeket, nem titkolt módon megcélozva azt, hogy Dunakeszi egyik legeredményesebb sportegyesületévé váljon az esztendő végére. Ezúton is szeretnénk megköszönni partneregyesületeinknek a közreműködést az eredmények eléréséhez” – mondta Nagy Gergely.

Az egyesület versenyzői előtt most megnyílik a feltöltődés lehetősége, legközelebb a tanfolyamos gyermekek számára szervez edzőtáborokat az egyesület: Dunakeszin június 20-24-ig a Szent István Általános Iskolában, június 27-július 1-ig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában tartandó eseményhez lehet csatlakozni minden kis- és nagyobb gyermeknek, fiúknak és lányoknak egyaránt. A tanfolyamokat Györkös Eszter és Sárfy Krisztina vezetik.

Augusztusban a versenyzők edzőtáborától lesz hangos a Balaton partja, ahol már az őszi szezonra, s annak első állomására, a villach-i világkupára készülnek majd a táncosok.

Előző cikkViharkárok – Bevetésen a Fóti Aqua önkéntes tűzoltói
Következő cikkZivatarcellák, felhőszakadás – folytatódik a tegnapi esőzés