Szerdán Czanik Balázs, a capoeira aerobik megalkotója volt a rendezvény sztárvendége.

Dióssi Csaba polgármester, aki részt vett az edzésen, köszöntötte a résztvevőket. “Dunakeszin 2010 óta kiemelt szerepe van a sportok népszerűsítésének, a különböző sportágak bevezetésének és a sportolási lehetőségek megteremtésének. Azóta megalakult a Dunakeszi Városi Sportegyesület, amelynek több mint 3000 igazolt sportolója van. Rendszeres program a Futakeszi, ahol ezres nagyságrendben indulnak a sportolni vágyók. Azóta már a Budapesti Testnevelési Egyetemen is bemutatták a “Dunakeszi sportmodellt”, ahol a diákoknak mutatjuk be a különböző sportágakat. Az egyik legszeretettebb, legnépszerűbb programunk a Mozdulj, Dunakeszi!, amit nyáron hetente háromszor rendezünk meg.”

“Mindig nagy öröm látni, amikor járok a városban, hogy hétfőn, szerdán és pénteken sok-sok csinos, sportos hölgy jön errefelé polifonnal a hóna alatt, biciklivel, gyalog, esetleg kocsival. Azt gondolom, hogy ez óriási dolog és nagyon fontos ez a program. Szeretném megköszönni mindazoknak a helyi edzőknek – nyolcan vannak – akik hétről hétre edzést tartanak. Évente háromszor sztárfellépőnk van, ma Czanik Balázs, akinek szeretném megköszönni, hogy elvállalta a felkérést. Elárulta egyébként, hogy messzebbről régóta figyelte a programot, és titkos vágya volt, hogy egyszer eljöhessen és tarthasson itt egy órát. Nekem is egy óriási lehetőség lesz, hogy a mai edzést önökkel együtt tölthetem” – tette hozzá a város polgármestere.

Az egyórás edzés után Dióssi Csabától kértünk véleményt: “Azt mondom, hogy nem volt könnyű, kicsit szokatlan volt, én egész más sportokat szoktam csinálni. Teniszezni, úszni, biciklizni szoktam, ez egy kicsit más mozgás volt, de jól átmozgatott, úgyhogy nagyon jól esett.”

Előző cikkJelentkezzen a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltók csapatába
Következő cikkÚj játékokkal bővült a Toldi utcai játszótér