A digitális világ a fiatalabb generációk számára a mindennapi élet része. A tanulás, a munka szinte elképzelhetetlennek látszik a világháló adta lehetőségek nélkül.

2014-05-26-internet2

A Dunakeszi Fidelitas számára különösen fontos, hogyan alakul a magyar internet jövője, a digitális fejlesztések milyen irányt vesznek.

A www.internetkon.hu weboldalon elérhető konzultáció az első olyan nemzeti konzultációs kezdeményezés, ahol a fiatalkorúakat (14 éves kortól) is megkérdezik egy közösségi üggyel kapcsolatban. A konzultáció révén nemcsak a szakértők, az infokommunikációban tevékenykedő cégvezetők vagy a politikai döntéshozók, hanem minden magyar állampolgár kifejezheti álláspontját, véleményét.

A Fidelitas úgy véli, annak érdekében, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak minél jobb minőségű internethez, az internet-előfizetés áfáját kellene csökkenteni. Az adóteher csökkentése véleményük szerint nagyban hozzájárulna az internet-hozzáférés szélesítéséhez és a gyorsabb interneteléréshez.

A diákok egyik fő információforrása az internet, egyre több a digitalizált tankönyv, tananyag. A Fidelitas szerint fel kell gyorsítani az oktatási intézmények és a kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását, és gondoskodni kell az eszközök folyamatos fenntartásához, üzemeltetéséhez szükséges forrásokról. Minden oktatási intézményt és kollégiumot el kell látni szupergyors internettel.

A www.internetkon.hu weboldalon a válaszokat szeptember 30-ig várják. A Fidelitas minden dunakeszi fiatalnak javasolja, hogy töltse ki a kérdőívet, hiszen Magyarországon az internet világa úgy alakul, a digitális fejlesztések olyan irányt vesznek, a kormány parlamenti vita után azokat a végleges megoldásokat fogja döntéseiben alkalmazni, ahogy az internetről szóló nemzeti konzultációban a magyar állampolgárok döntenek.

 

kép: kapcsolat.hu

 

Előző cikkAz állam, amelyik azt állítja, hogy bolygót neveztek el róla
Következő cikkSzeptember 19.| Véradás a VOKE József Attila Művelődési Központban