Egy olvasónk keresett meg minket azzal, hogy a helyi Facebook-csoportban felröppent egy új tanösvény híre, állítólag az Auchan területén a cég égisze alatt készül. Megpróbáltunk utánajárni, mit lehet tudni a projektről.

Többkörös telefonálás után eljutottunk a projektért felelős céghez (Nhood Hungary), akikhez írásban tudtuk eljuttatni a kérdéseinket. A következő kérdéseket tettük fel: Ki az építtető? Honnan jött az ötlet? Pontosan hol fog menni az útvonal? Milyen burkolatokat használnak? Milyen hosszúra tervezik, mik a végpontok? Mikorra készül el? Egyeztettek-e az illetékes környezetvédelmi hatóssággal?

MTI, Máthé Zoltán

Jeleztük még, hogy amennyiben rendelkezésükre áll látványterv, azt is szívesen közzétennénk.

A cég egyelőre nem kívánt részleteket közölni. Azt írták, hogy terveik szerint júniusban adják át a tanösvényt, amelynek hivatalos átadó eseményén részt vehet a Dunakeszi Post is. Természetesen ott leszünk, és tudósítunk. „Erre egy komplex és teljeskörű sajtóközleményt tervezünk kiadni a sajtó részére, melyben minden fontos, részletes információ megtalálható majd a fejlesztésről, képekkel illusztrálva. A projekt a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködve valósul meg, és természetesen, minden jogszabályban előírt szükséges engedéllyel rendelkezik” – állt a válaszlevélben.

Egyelőre ennyit tudunk. Amennyiben megkapjuk a kért információkat, cikkünket frissítjük.

Főkép fotó: MTI, Máthé Zoltán

Előző cikkDolgozzon az új bölcsiben
Következő cikk„Amíg a hangszálam bírja, addig énekelek” – A legendás Gyuri bácsi