A májusi időszak mindig virágokban gazdag, hiszen a ballagások és az anyák napja időszaka ez. De vajon mit vesznek a dunakesziek, és mennyiért? Kollégánk benézett egy-két virágoshoz, hogy megérdeklődje, mik az idei szezon legnépszerűbb virágai, és ezekhez mennyiért juthatunk hozzá. Cikkünk végén egy tipp tőlünk és szavazás!

Első megállónk az Álomvirág üzlete volt. Itt a nagy forgalom miatt nem szerettek volna válaszolni a kérdéseinkre, így csak az árlistáról tudtunk gyorsan tájékozódni, egy szál rózsa 1480 forint volt.

A második megállónknál már leleményesebbek voltunk, csak szimpla vásárlóként mentünk be, hátha szívesebben válaszolnak az eladók. A Passzióban egy kedves eladó hölgy világosított fel: “1250 forint a rózsa, kivéve a vörös, ami 1500. A tulipán szálja hatszáz forint, de a trendek már kiismerhetetlenek. Van aki cserepest, van aki szálast vagy csokrot visz anyák napjára. De a kiültetős virágoknak is egyre nagyobb a népszerűsége.”

A rózsa örök kedvenc anyák napja alkalmára

Mint megtudtuk, egy dolog határozza meg döntően a választást, hogy melyik virág a legkedvesebb az édesanya szívének. A harmadik megálló a Borostyán lett volna, de sajnos bezárt, így utolsó helyszínünkre indultunk, a Romantikába.

Bűbájos kis üzlet a Romantika virágbolt, itt úgy döntöttünk, hogy ismét felfedjük valódi szándékainkat, amit legnagyobb meglepetésünkre a tulajdonos, Rónai Beatrix nagyon szívesen fogadott.

Rengeteg rózsa fogy, valamint népszerűek a tavaszi virágok, a legnagyobb favorit a tulipán.

“Pár éve beindultak a boglárkák is. A cserepes és vágott virág közti különbségek nem jelentősek, de talán több vágott virág fogy. Nálunk rózsából ecuadori rózsák és holland rózsák mennek 1250 forintért, a magyar rózsák 600-900 forint között, a tulipánok pedig egységesen 500 forintért vihetők” – mondta el tapasztalatait Beatrix.

Nem is tudtunk ellenállni, egy tulipánnal tértünk haza az üzletből. TIPP: Ha valaki nem virágban gondolkodik, például ilyen mézeskalács szíveket is lehet venni A placc nevű helyen (déli városhatár, Shell kút mellett) 1300 forintért.

Anyák napi szívek kaphatók A placc bevű helyen

Ön mit ajándékoz anyák napja alkalmából?

Előző cikkNagyot küzdöttek a kézis fiúk – Irány az I. osztály
Következő cikkDunakeszi nyomozók is segítettek egy droghálózat felszámolásában – VIDEÓ