Nem csak bemutatók és avatási ceremónia lesz a Magyarság pályán lévő sportcsarnok megnyitóján, hanem az érdeklődők számára programokat is szerveznek majd. Legalábbis ezt szorgalmazza az önkormányzat.

Mint arról az elsők között beszámoltunk, március 5-én avatják fel a Magyarság pályán épült új sportcsarnokot. Az egész napos program délelőtt 10 órakor kezdődik, világbajnoki bronzérmessel. A korábbi gátfutó Baji Balázs személye azért érdekes, hiszen egy futófolyosó is tartozik a sportkomplexumhoz. Ő tehát egy atlétikai verseny díszvendége lesz.

A továbbiakban egész nap a VSD sportolói mutatkoznak be. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat szorgalmazza azt is, hogy a dunakeszi fiatalok is kipróbálhassák a létesítményt. Így a bemutatók között a pályát és a futófolyosót a látogatók is használhatják, kipróbálhatják. Kosárra dobni, kapura rúgni, gátfutásban részt venni megengedett, sőt, szinte kötelező! – írja az önkormányzat honlapja.

Ahogy a Post korábban megírta, a csarnok, és főleg a pálya szabványos (40×20-as), alkalmas NB I/B-s kézilabda-mérkőzések megtartására. Természetesen más, kevésbé helyigényes sportágak is otthont kapnak itt.

A komplexum építése még nem fejeződik be. Február 10-én jelent meg egy pályázat, amely a további bővítésről szól. A napi.hu írta, hogy “egyedüli ajánlattevőként a Trend Építő Zrt. építheti meg a dunakeszi sportcsarnok második ütemét”. A munkát, a korábbi árnál olcsóbban, nettó 759 millió forintért vállalták. Ez a cég építette az első ütemet is, azt nettó 1 milliárd 650 millió forintért.

Ez a második feladat két részből áll. Az első a már kész csarnoképülethez kapcsolódó összekötő folyosó és öltöző  építése. “A sportcsarnoktól különálló öltöző épületrészben az MLSZ szabályzata alapján előírt funkciók, öltözőmennyiségek lettek figyelembe véve, szolgálva egyrészt a sportcsarnokot, másrészt a meglévő kültéri sportpályákat.” A második rész az út-, és parkoló építését tartalmazza.

Előző cikkVannak még szabad helyek a március végi szűrőnapra
Következő cikkEz a dunakeszi autósokat is érintheti, kezdjen el barátkozni az autómentes Városligettel!