Az államalapítás ünnepére különleges produkcióval készültek a szervezők, ám az időjárási körülmények miatt le kellett fújni a rendezvényt. A 120 éves ember – Történelmi utazás slágereken keresztül zenés produkció ősbemutatóját azonban ma megtartották a Dunakeszi Feszt zárónapján.

Generációkat összekötő előadás volt ez. Nemcsak azért, mert a helyi művészcsoportok a kisiskolás kortól a nyugdíjas korosztályig képviseltették magukat, hanem mert olyan dalokat szólaltattak meg, amelyeket a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt ismert.

Olyan slágerek is helyet kaptak a darabban, mint a Vigyázz a madárra, az Európa, a Gyöngyhajú lány, a Régi csibészek, az Ünnep, a Kell, hogy várj, A zöld, a bíbor és a fekete vagy éppen a Gedeon bácsi.

Tucker András író, rendező darabját Somogyi Szilárd rendező állította színpadra. Egy történelmi utazásnak lehettünk részesei, amelyben a ’60-as, ’70-es és ’80-as évek örökzöld magyar slágereinek kellemes dallamaival, jól ismert dalszövegeivel, hangszerelésével, és a Dunakeszin élő művészek, művésznövendékek performanszával vezették a közönséget a régmúlt időkbe.

Láthatóan rengeteget dolgoztak a résztvevők, hogy összeálljon ez a produkció. A gyerekek nagyon lelkesek voltak – a nyaruk nagy részében is erre gyakoroltak.

Fellépők: Faragó Alexandra, Kardffy Aisha, Polyák Lilla, Altsach Gergely, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté 

Közreműködik: EtvieDanse Táncstúdió és Táncegyüttes, Musztáng Sportegyesület, REdit Táncklub, Dunakeszi Cheerleader Team Junior Csapat.

Élőben kísért: Lelkes Reni és zenekara.

Előző cikkA jó öreg Tankcsapda
Következő cikkMegvan a Dunakeszi Feszt nyertese