Azok is kapnak ételt az iskolákban, akik nem veszik igénybe az ügyeleti rendszert. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szülő vagy hozzátartozó el tudja vinni a megrendelt ételt.

A NÉBIH felvétele, a fotó illusztráció, nem Dunakeszin készült.

Az iskolákban 2020. június 26-ig az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai szerint kell biztosítani. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani – áll a kormány rendeletében. Ez utóbbit lehetőség szerint helyben fogyasztással kell megszervezni.

A fentiek alapján étkezési ellátás igényelhető az iskolások számára az iskolai felügyelet igénybevételével és anélkül is.

Június 2-ától kezdődő iskolai tanulófelügyelet indulása után az első héten mindenki a saját iskolájából elviheti az ebédet. A második héttől kezdődően, azaz június 8-ától azoknak a gyerekeknek is, akik nem veszik igénybe az iskolai tanulófelügyeletet, az étkezés helyben fogyasztással igényelhető.

Az étkezési megrendeléseket és lemondásokat a tárgynapot megelőző munkanapon 9.30-ig tudják bejelenteni az Étkezési Csoport szülői felületén szereplő elérhetőségeken.

Azt kérik, hogy a gyerekek minden esetben használják az étkezési kártyájukat.