A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában történtektől fölbolydult a város. Mindenki azt kutatja, hogy ki a hibás, merthogy az kétségkívül van, az üggyel foglalkozók szerint.

zene_es_kepzomuveszet_galeria_

A minap megjelent egy panaszlevél, miszerint Hoványné Martikán Erika tanárnőt felmentették pozíciójából, amivel az iskolát nemhogy építenék, hanem rombolják.

Az Önkormányzat által kiadott közleményben olvasható, hogy az intézménybe évről-évre egyre többen jelentkeznek, mely statisztikák egyértelműen megmutatják, hogy az iskola nem veszít vonzerejéből. Az oktatás színvonalát az ott dolgozó közösség határozza meg, mely arra az ok okozati következtetésre enged következtetni, hogy rombolásról nem beszélhetünk.

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2013 óta nem is tartozik az Önkormányzathoz, ők csak az üzemeltetési feladatokat látják el, melynek keretében számos felújítási programot is kezdeményezett és vittek véghez az intézmény épületén.

A zeneiskola egyébként Erika tanárnő pedagógusi szerződését nem felbontotta, hanem az lejárt, amelyet nem hosszabbítottak meg. Tehát a tanárnőt nem rúgták ki, hiszen határozott idejű szerződéssel rendelkezett.

Már korábban is sok támadás érte az intézményt, amikor Farkas Pált kinevezték az intézmény igazgatói posztjára. A pozíció betöltésére alkalmatlannak titulált igazgatóról akkor is kiderült, hogy mind végzettségét, mind szakmai rátermettségét tekintve igaztalanak voltak a vádak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) foglalkozik a személyügyi kérdésekkel, ahol külön megvizsgálták a vonatkozó bizonyítványokat, és megfelelőnek találták azokat.

A város önkormányzata, Farkas Pál igazgató kinevezése óta több sikeres projekt szervezésében is együttműködött az intézmény vezetőjével, az iskola tanáraival és diákjaival. Erre ékes példa az Államalapítás Ünnepe alkalmából színpadra vitt János vitéz. A színházi élet nem állt meg, és a város lakosai izgalmas kulturális élménnyel gazdagodhattak. A jövőre tekintve is számos programmal szeretnék színesebbé tenni a város életét.

Kereshetjük a személyi felelôsöket a kialakult helyzet kapcsàn, azonban a tényeket tekintve aligha talàlnànk.

kép: www.dkvk.hu