Levelet írt Dunakeszi polgármestere a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-nek, amelyben arról érdeklődik, hogy lesz-e és ha igen, milyen változás az M2-es forgalmi rendjében az iskola elkezdésekor. A NIF péntekre ígért közleményt.

Forrás: NIF

Korábbi egyeztetéseink alapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től ígéretet kaptunk arra, hogy 2018. szeptembertől az érintett útszakaszon megnyitnak egy forgalmi sávot Budapest irányába – áll abban a levélben, amelyet Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere küldött el a héten a beruházást megrendelő állami vállalatnak. Tudomásunk szerint szerda délutánig nem kaptak választ. A Post is megkereste a NIF-et, ahol annyit mondtak, hogy pénteken adnak ki közleményt. Kérdéseinkre tehát a mai napon nem akartak válaszolni.

Arra lettünk volna kíváncsiak, és ezt írásban is megerősítettük, hogy:

  • Terveznek-e, lesz-e forgalmi változás Dunakeszi térségében az iskolakezdéskor vagy közvetlen előtte az M2-es autóúton?
  • Korábban szó volt arról, hogy a Dunakeszi – Fót közötti úttól (Tesco áruházi csomópont) szeptember 3-tól három sávon lehet majd közlekedni. Egy jönne Budapestről, és kettőn lehetne közlekedni Budapest irányába. Ebből lesz-e valami?
  • Ha nem szeptember 3-án, de lesz-e ilyen jellegű forgalmirend-változás?
  • Mikorra lesz kész az M2-es Dunakeszi és Budapest közötti felújítása, azaz mikortól lehet 2×2 sávban közlekedni?

Áprilisban volt egy megbeszélés, ahol arról volt szó, hogy ősz kezdetéig lesz 2 sáv Budapest felé. Ez pontosan egy a helyi védelmi bizottság egyik jegyzőkönyvéből derül ki. Ebben az áll, hogy “az új forgalmi rendet (lezárásokat) 2018. őszéig tartják fent, addigra pedig megépül a felújított út bal pályája”. A dokumentumban ez  a Magyar Közút (ők felelősék az úthálózatért) képviselőjével folytatott egyeztetésre hivatkoznak. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a “2018. őszéig” megfogalmazást elég tágan lehet értelmezni.

A Post beszélt Imre Zsolttal a HVB elnökével, aki szintén azt mondta nekünk, hogy egyelőre ők sem kaptak tájékoztatást. Ezért még megbecsülni sem tudja, hogy mi lesz szeptember 3-ától, lesz-e a Budapest felé tartó két sávból valami, de dugókra ő is számít. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség is készül és az első napokban a kritikus ponton megpróbálják irányítani a forgalmat, hiszen ha semmi sem változik, akkor komoly torlódások alakulhatnak ki a reggeli órákban.