A hagyományok idén is folytatódtak. A Radnóti Miklós Gimnázium végzős diákjai fáklyás ballagással búcsúztatták iskolás éveiket, jövő héttől ugyanis az érettségi vár rájuk. Azt is megtudtuk, milyen szakra jelentkeznek, és melyik tanárok fognak nekik a legjobban hiányozni.

A diákok a várost járva a Városháza elé is megérkeztek, ahol Dióssi Csaba polgármester, Nyíri Márton alpolgármester és Juhász Ádám Alag városrész alpolgármesteri megbízottja várták őket egy kis ajándékkal.

A hagyományok szerint az iskolától indulva járják be a várost a végzős radnótisok, kék kabátban Nyiri istván, az iskola igazgatója

Megérkezve az épülethez, Nyiri István, a gimnázium igazgatója megköszönte az önkormányzat évek óta tartó támogatását. “Az iskola és a hozzá kapcsolódó sportcsarnok elmúlt években tapasztalt megújulása mind mind azt a célt szolgálják, hogy ti, diákok, jó körülmények között tanulhassatok. Köszönjük, hogy ebben mindig támogat minket polgármester úr. Nektek, kedves diákok pedig azt kívánom, hogy legyetek mindig ilyen jókedvűek, mint most, és az akadályokat vegyétek igazán könnyedén.”

Dióssi Csaba polgármester köszöntötte a végzősöket, mellette Nyiri István, az iskola igazgatója, mögöttük Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottja és Nyíri Márton alpolgármester

“Nagyon nagy szeretettel köszöntelek titeket, és kicsit vegyes érzésekkel is, hiszen ilyenkor mindig eszembe jut az a pillanat, amikor 36 évvel ezelőtt én is az érettségire készültem. Azt éreztem, hogy az életemnek egy nagyon fontos szakasza zárul le és nagy kihívások várnak rám. Innentől sokkal nagyobb szabadsággal élhetitek az életet, de ezzel nagyobb felelősség is jár. Eddig sokan vigyáztak rátok, sokan segítettek titeket. Innentől ez kicsit megváltozik. Abban azonban biztos vagyok, hogy aki ebben az iskolában végzett, az jó útravalót kapott az élethez. Ehhez minden tanárotoknak szívből gratulálok. Vegyétek komolyan a továbbtanulást és a munkát, de éljétek meg igazán az életet. Az érettségihez és a felvételihez pedig sok sikert kívánok. Isten éltesse a szüleiteket, a tanáraitokat és titeket is!” – mondta el jókívánságait Dióssi Csaba polgármester.

Minden ballagó egy ajándékot kapott Dióssi Csaba polgármestertől

Igazi közösséggé kovácsolódtak össze a diákok

Beke Péter, László Zsolt, Szita Martin a 12. D osztályból elmondták a Postnak, hogy ketten az ELTE Gazdaságtudományi Karára és a Budapesti Gazdasági Egyetemre felvételiznek, egyikük pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi szakát jelölte meg.

A barátság a gimnázium után is megmarad

“Nagyon fog hiányozni ez az iskola, nagyon szerettünk ide járni, nagyon jó itt a közösség. A töri- és a matektanárainkra és az osztályfőnökeinkre is mindig jó szívvel fogunk visszagondolni, nagyon szeretjük őket” – nyilatkozták egybehangzóan a diákok.

Előző cikkMutassuk meg az országnak a virágos Dunakeszit!
Következő cikkÜnnepeljük együtt a magyar sport napját