Megkezdődött a távhővezetékek korszerűsítése a Barátság úti lakótelepen – tudta meg lapunk Csopják Anitától, a Városüzemeltetési osztályvezetőjétől. Kisebb hőveszteség és költségek csökkenését remélik a beruházástól. De lássuk a részleteket!

Fotó: Pixabay

„Városunkban a hőszolgáltatást jelenleg egy önálló hőforrással ellátott rendszer alkotja a Tallér utcai kazánházakból kiindulva – tájékoztatta a Dunakeszi Postot Csopják Anita. – Ennek a rendszernek a korszerűsítése zajlik, melynek célja a hőveszteség, valamint az üzemeltetési költségek csökkentése.”

Mivel is járnak ezek a munkálatok? A beruházás két ütemben és két nyomvonalon valósul meg. Elsőként a Nap utca – Barátság útja sarkán lévő parkolók, valamint a Játszóház óvoda előtti zebra alatt haladó vezetéket korszerűsítik, összhangban a Nap utca felújításával.

Ezzel párhuzamosan megújul a Barátság útja 26-38. és a Szent István park közötti útszakaszon haladó vezeték. A felújítás az aszfalt- és betonburkolatok bontásával is jár.

A második ütem során a Barátság útja 13. épületét ellátó bekötővezeték lesz felújítva, valamint új vezetéket telepítenek a Barátság útja 11. ellátására a Garas utcára merőleges, füves területen. Ez a fejlesztés a Barátság úti szervizutak felújításával összhangban zajlik majd.

A Gyöngyharmat Tagóvodát és Garas utcai bölcsődét ellátó vezeték felújítása szintén az épület energetikai korszerűsítésével egyszerre valósul meg, lapunk értesülései szerint szeptemberig bezárólag.

A távhővezetékek fejlesztésének gépészeti kivitelezése a fűtési szezon kezdetéig véget ér, a tereprendezés határideje pedig október közepe.