Földi szúnyoggyérítés lesz 2021. június 15-én, azaz kedden napnyugta után Dunakeszin. A Post érdeklődött, hogy pontosan milyen útvonalon, meglepő térképhez jutottunk hozzá.

Mivel a szúnyoggyérítést naplemente után kezdik el, ezért nem mindegy, hogy ezt milyen útvonalon teszik június 15-én. Ezen a napon játszik ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott az Eb-n Portugáliával. A Duna-parton azonban kivetítővel és sörpadokkal várják a drukkereket, akár 400 embert. A Posthoz eljutott egy térkép, amelyben a Liget utca és a parti sétány egy része is szerepel.

A sárga vonalak számítanak!

Az alkalmazott szúnyoirtóról amúgy azt írják a város honlapján, hogy a neve Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga hamar lebomlik. Ennek ellenére azt kérik, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A permetezés idején és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat bezárni, a légkondi se menjen!

A szúnyogirtást amúgy a katasztrófavédelem megrendelésére egy külsős cég végzi. Infomációnk szerint velük egyeztetett a polgármester, és a Liget utca végénél, a Duna-parton fejezik be a gyérítést, azaz már az esti órákban. A meccs ugyanis 18 órakor kezdődik és körülbelül 20 óra körül fejeződik be. Így a szúnyogirtók ezen időpont után érkeznek majd ide.

Előző cikkÚjra leadhatja a tűzoltóknak használt sütőolaját
Következő cikkA 100-ra várnak a Pest megyei rendőrök, de mi a helyzet a 86 éves fóti gyilkossal?