Varga Zoltán Péter lett a Jobbik új önkormányzati képviselője Dunakeszin. A párt döntését a szervezet városi honlapján jelentették be. A korábbi képviselő, Nyíri Márton még júliusban jelentette be távozását.

Varga Zoltán Péter, Jobbik

A dunakeszi közösség érdekeit a legmesszebbmenőkig figyelembe véve látja majd el posztját Varga Zoltán Péter – legalábbis ezt emelte ki közleményében a Jobbik. Az érintett egy “kezdjünk neki”-vel tette közzé Facebook-oldalán az információt.

Varga Zoltán Péter a Jobbik helyi választókerületi elnöke. Júniusban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt állította, valakik megrongálták az autóját és arra is utalt, ez akár közéleti tevékenységével is kapcsolatban lehet. Erről azóta nincs új információnk.

A mostani szerepvállalásának előzménye, hogy Nyíri Márton júliusi lemondása után szócsata alakult ki a dunakeszi politikai közéletben Nyíri távozásának okáról. Nyíri Márton ezt lezárandó akkor azt mondta: “amit szeretnék helyretenni, az a pártpolitikai tagságom, mivel lemondásom után civil emberként az csak rám tartozik. De nem hagyok kételyeket efelől, a párttagságomat ugyanis felfüggesztettem.”

Az ügyet árnyalja az is, hogy a testületi ülésen történő lemondás után Dióssi Csaba polgármester elismerőleg beszélt a politikus 6 éves ellenzéki munkájáról.