Elnyerte Dunakeszi azt a pályázati pénzt, amelyet a Repülőtéri buszmegálló helyén létesült kispiacra költhet. A polgármester reményei szerint a környék rendezése után akár 2 napon át is üzemelhet a piac.

Bár klasszikus piacnak aligha nevezhető, de péntekenként egy speciális kispiac már most is működik a Repülőtéri buszmegálló helyén. Jelenleg puritán körülmények között, de Dunakeszi most nyert 148 millió forintot a terület megújítására. Ebből a pénzből nyáron térkőburkolatot kapna a helyszín, árnyékolókkal ellátott árusítóhelyek alakítanak ki, és megépítenék a szükséges közmű-infrastruktúrát (víz, villany, parkolók) is. Lesz egy kulturált épület is, amelyben illemhely működik majd, de raktározásra is alkalmas lesz.

A polgármester szerint a munkálatok nyáron indulhatnak.

Ha minden megvalósul, akkor a piac akár 2 napos is lehet. Ez azért volna fontos, mert később, erre az igényre hivatkozva, a régi belvárosi piac helyén egy vásárcsarnok építését tervezi az önkormányzat. Ez azonban már milliárdos beruházás volna, amelyhez elengedhetetlen a jelentős állami segítség. Itt azonban még fel kell vásárolni a területet, ahol eddig “csak” a tulajdonosok 50 százalékát tudták kivásárolni.

Dióssi Csaba reményei szerint a vásárcsarnok megépítésére a következő 5 évben kerülhet sor.

 

Előző cikkKét helyzetből két gólt kapott a Dunakeszi
Következő cikkElismerés az életmentő rendőröknek