Emberölés bűntettének kísérlete miatt – mint többszörös visszaesőt – 16 év fegyházbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki Dunakeszin egy mosogatás elmaradás miatt rátámadt lakótársára.

A tárgyaláson a vádlott kétszer annyira balhézott, hogy a bíróság kivezettette a teremből – írja a bíróság honlapja. A második kivezetésekor tájékoztatták, hogy az íteletetet írásban küldik meg neki a börtön adminisztrációján keresztül.

A döntés ellen az ügyész súlyosbításért, avádlott védője felmentésért jelentett be jogorvoslatot, így az ítélet nem jogerős.

Az ügy előzményéről már többször beszámolt a Post. A lényege, hogy 2017-ben a mostani elítéltet feltételesen szabadságra bocsátották életfogytig tartó fegyházbüntetéséből. Ekkor Dunakeszire, egy lakókocsiba költözött az élettársával. Később befogadtak egy másik hajléktalant, aki aztán náluk lakott. A két férfi között gyakori volt a konfliktus. Többször összeverekedtek, de a későbbi sértett húzta rendszerint a rövidebbet.

Ahogy arról beszámoltunk, 2020. július 14-én a sértett ebédet főzött a lakókocsiban, amelyet a vádlott élettársával eszegettek. Ekkor érkezett haza a későbbi támadó, és ismét összevesztek azon, hogy rendetlenség van a lakókocsiban. Szó szót követett, amelynek végén, némi dulakodás után, a férfi megszúrta a másikat. Az ügy döbbenetes fejleménye, hogy az 55 éves támadó ezek után elment, a megszúrt férfi pedig lefeküdt aludni.

Másnap egy szociális munkás kereste fel a lakókocsiban élőket, ő vette észre a férfi sérülését, azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget. A férfit a kórházban megműtötték. Az orvosszakértői vélemény szerint a mellkasba hatoló és ott szívburkot is érő szúrt sérülés életveszélyes sérülésnek minősül, ami akár a sértett halálával is végződhetett volna.

Előző cikkOnline is követhető lesz a kárpátaljaiaknak gyűjtő jótékonysági koncert
Következő cikkÉrdekes pártlisták, lehet olyan képviselőjelölt, aki már most bejutónak érezheti magát Dunakeszin