Ahogy arról a Post is beszámolt, egy nyitott közműakna adott aggodalomra okot a 2-es út mentén, közvetlenül az új bicikliútnál. A héten fedél került rá, miután kiderült, hogy nem a Magyar Telekom tulajdona, de végül is ők hoztak megnyugtató megoldást az ügyben

Hétek óta ismerhető annak a közműaknának a története, amely a 2-es út mentén található. Valaki lelopta a fedelét és így rendkívül balesetveszélyessé vált. Nem azt mondjuk, hogy emberek százai mentek el mellette, de az új kerékpárút miatt sötétedés után könnyen bele lehetett volna hajtani.

Pethő Krisztián közösségi oldalán számolt be arról, hogy megoldódott a helyzet. Az első bejelentés óta egy év is eltelt, mire kiderült, hogy az akna nem a Magyar Telekom tulajdona. Kalandos volt az út idáig. Az önkormányzati képviselő leírja, hogy ennyi idő alatt derült ki: a közműakna egy magántulajdonos telkén található, nincsen jelölve semmilyen hivatalos térképen. Tulajdonosa tavaly elhunyt, az örökös pedig az ország másik felében lakik.

Az ügy felgöngyölítéséhez kellett az is, hogy egy, a Telekomnál dolgozó dunakeszi lakos kiderítette, nem a cég tulajdona, de készek segíteni az ügyben. Lényeg ami lényeg, a héten a telefontársaság jóvoltából az ideiglenes fedlap helyett két szabályos betonlappal lezárták a veszélyes aknát.

Pethő Krisztián a posztjában megemlíti Kékesi Józsefet, akinek közbejárására a Magyar Telekom kábelhálózatos csoportja ingyen kiszállította és telepítette a két szabályos beton fedlapot.

Előző cikk15 éves sofőrt állítottak meg a sztrádán a Pest megyei rendőrök
Következő cikkMűködik a weboldal, már tud ingyenesen nevezni a Futakeszire