Ma szinte egész napon át nyitva lesz az Egészségváros a Katonadombon. A Richter Gyógyszergyár szervezésében szinte az egész nap egészségügyi szűréseket tartanak.

Szigorú előírások szerint engedik csak be az embereket a Richter Egézségváros rendezvényére. Maszkot kell hordani és lázat is mérnek. Egyszerre csak 500-an mehetnek be. Az eseményazonban fontos, hiszen számtalan szűrést végeznek el ingyen. Olyanokat amelyekért vagy pénzt kellene kiadni vagy időpontot kellene kérni. Érdemes tehát ellátogatni a Katonadombra.

A gyógyszergyár egyébként anyagilag is támogatja a rendezvény után Dunakeszit, az összeg nagysága részben függ attól, hogy hányan vesznek részt az eseményen.

A rövid megnyitót Sipos Dávid alpolgármester mondta. Először is megköszönte a Richternek a rendezvényt és azt, hogy 3 és félmillió forintra emelték a biztosan átutalandó támogatást. Arról szólt még, hogy a szervezők és az első érkezők példásan betartják a járványügyi intézkedéseket.

Ha nem tud személyesen részt venni, a Richter Egészségváros Facebook eseménynél csatlakozzon online az előadásokhoz, mert az online aktivitásokkal (like és megosztás) pontokat és ezáltal pénzt gyűjthetsz a Szakorvosi Rendelőintézetnek.