A Post olvasói július elején megszavazták, hogy legyen kutyamosó Dunakeszin. Az ötletet a városházán is támogatták, így szombaton megnyílt ez az új szolgáltatás a Tábor utcában. A két tulajdonost, Gádoros Gézát és Kühtreiber Józsefet kérdeztük a nyitás utáni első órában. Az interjúban közreműködött Liza kutya is, aki készséggel vállalta a modell szerepét.

Kutyamosó, ez olyasmi, mint az önkiszolgáló autómosók?

Mondjuk! Az éjjel-nappal nyitva tartó üzletben a menü alapján lehet kiválasztani a kívánt szolgáltatásokat, és ennek beállítása után bankkártyával vagy készpénzzel lehet fizetni. Kutyákra kifejlesztett állatkozmetikai termékeket használunk, a sampon és kondicionáló a vízsugárral együtt adagolódik. Ide valóban csak a kutyát kell hozni. Van kötény a gazdának, vannak nagy papírtörölközők és szövettörölközők, és persze mosdó is.

A legtöbben otthon mosdatják a kutyákat, miért jönnének ide?

Nálunk nem csúszhat el, hiszen csúszásgátló módon van kiképezve a kádunk alja, aki már fürdetett kutyát, az tudja, hogy ez nagyon fontos.

Miért?

A kutya biztonságérzete miatt, ha szilárdan áll, akkor nem kapar, nem akar szökni. A fürdetés a kutyusokról szól, nem a gazdiról.

Veszek ilyen szőnyeget!

Amit majd folyton kivesz a sok szőr miatt? Itt a lefolyóban komoly szűrők vannak, míg otthon gyakran eldugul a lefolyó. Szintén könnyebbség, hogy a kád magasabban van az otthoni kádaknál és van rajta ajtó. Nem kell egy 20 kilós ebet csuromvizesen emelgetni a fürdőszobában.

Mi történik a vízzel, a mely tele van többek közt kutyaszőrrel?

A gépben van egy többszintes szűrőrendszer, így sem a szőr, sem a lemosott nagyobb darabok nem kerülnek be a csatornahálózatba, csak a saras víz, ami átjut a szűrőn.

 

Miképpen ellenőrzik, hogy minden rendben folyik-e a boltban?

Az üzlet okos rendszerként üzemel ami azt jelent, hogy mozgásérzékelők, reflektorok, kamerák (ezek kétirányú kommunikációra képesek, halljuk mi történik, és ha kell, segítséget is tudunk adni) vannak. Az ajtón mágneszár található, ami szintén távolról vezérelhető. Egy applikáción keresztül irányítjuk az egészet.

Kutyamosó éjjel-nappal

A “mosoda” éjjel-nappal nyitva van, általában heti kétszer jövünk feltölteni a tartályokat, a papírtörölközőket, de a jutalomfalattál sem szokott üresen állni. 

Van esteleg mobil változata is a kutyamosónak?

Igen, rendezvényekre is ki tudunk települni, akár kutyapiknikre, akár kutyás versenyekre. Van egy speciálisan erre a célra felépített utánfutó, a megfelelő közművek csatlakoztatásával teljes értékű szolgáltatást nyújt. Van például olyan kutyás verseny, ahol naponta 150-200 kutyát fogadunk.

A gép Magyarországon készült?

Igen, saját tervezés, de próbáltuk figyelembe venni a külföldi tapasztalatokat és folyamatosan fejlesztjük őket. Például a szárító erősebb a mostanában átadott gépekben. Ezt inkább vízkicsapatónak mondanám, nem az a funkciója, hogy minél melegebb levegőt adjon, mint egy hajszárító, hanem erőteljesen fúj ki 36-37 fokos levegőt.

A két vállalkozó-tulajdonos

Milyen forgalomra számítanak?

A tapasztalatok szerint hétvégén és délután általában nagyobb a forgalom a szalonokban, ilyenkor lehet, hogy kicsit várni is kell. Ha valaki nem szeretne más kutyákkal találkozni, akkor a hétköznap délelőtti órákat ajánljuk.

A Post olvasói támogatták az ötletet:

Előző cikkOlykor így kell behúzni egy focimeccset
Következő cikkCsak szép képek, és ez sem kevés – a dunakeszi Duna-parton jártunk