A kellemes nyári időben megtelt a VOKE József Attila Művelődési Ház melletti Körönd a népszerű, ingyenes koncertsorozat első idei estjére. 

A hangverseny előtt köszöntötték Farkas Pált, az együttes karnagyát és vezetőjét, aki Siófokon a közelmúltban Kálmán Imre-emlékplakettet kapott, erről mi is beszámoltunk.

A koncert előtt Farkas Pállal beszélgettünk, aki elmondta, hogy 2021 őszén indították el a TérZene koncertsorozatot, ami épp ma délután ért véget a Casalgrande téren egy tangóesttel. A Köröndi esték, mintegy folytatja a város zenei programsorozatát. Nagy nézettsége van a több éves múltra visszatekintő hangversenysorozatnak, amelyet idén bővítettek. A három koncert mellett július elsején és másodikán két színházi estet is rendeznek, Lehár Ferenctől a Víg özvegyet, míg Kodály Zoltántól a Háry Jánost mutatják be. “Bízunk benne, hogy ezek is népszerűek lesznek. Szeretnénk azokat a hagyományokat, régi szokásokat feleleveníteni, ami régen a Köröndön működött. Színházi estek voltak, koncertek.”

A nyitóest programjában “könnyű klasszikusok” voltak hallhatók – Rossini, Mendelssohn, Puccini, Csajkovszkij, Kéler, Brahms és Strauss muzsikája csendült fel.

A további koncertekről ITT olvashat

Előző cikkMár kapható a Farkas Ferenc zenei bérlet a következő évadra
Következő cikkMa van apák napja