Egy hét után három mondatos válasz érkezett egy kormányhivataltól. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt a dunakeszi hajléktalan ellátásról kérdeztük. Nem csalódtunk, azt kaptuk, amit vártunk.

Hajléktalan

A hivatalok packázásának próbáltunk utána járni a dunakeszi hajléktalanok ügyében. Mint azt korábban megírtuk, jelenleg szabálytalanul működik a hajléktalanok nappali melegedője. Bár az önkormányzat megpróbálta az éjszakai melegedőt üzemeltető egyesületet (Myrai) megbízni ezzel, a kormányhivatalok több hónapos időhúzása miatt ezt még nem sikerült megvalósítani.

Az ügyben kulcspozícióban lévő Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt a Post is megkereste. Az alábbi kérdéseket tettük fel nekik:

  1. Mikor érkezett meg a hivatalhoz a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület kérelme, amely Dunakeszi nappali hajléktalan melegedőjének üzemeltetéséről szól?
  2. Mi kell ahhoz, hogy az önkormányzattal kötött szerződése után a Myrai megkapja az engedélyt (befogadás) Dunakeszi nappali hajléktalan melegedőjének üzemeltetésére?
  3. Mit szólnak ahhoz, hogy jelenleg az önkormányzat üzemelteti, de erre nincs engedélye miután a Vöröskereszt felmondta a szolgáltatást?
  4. Mikorra kaphat hivatalost választ a Myrai ebben az ügyben?
  5. Az önök adatai szerint a július 10-én kelt Myrai-kérelem mióta időzik önöknél, ha még önöknél van? Ha már nincs önöknél, akkor kérem tájékoztasson, hogy hivatali szempontból hol van a kérelem?

A következő választ kaptuk:

Hivatkozással az október 19-i megkeresésére, Farkasné Farkas Gyöngyi főigazgató nevében és megbízásából az alábbi tájékoztatást adom:

A Dunakeszi nappali hajléktalan melegedőjének üzemeltetéséről szóló kérelem elbírálása folyamatban van. Folyamatban lévő ügyről, annak lezárultáig bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni a sajtó számára. A hatályos szabályozás alapján azonban általánosságban elmondható, a hajléktalan személyek nappali ellátásának biztosítása minden 10000 fő feletti lakosságszámú települési önkormányzat számára kötelező feladat, amelyhez a forrást a központi költségvetés biztosítja.

Üdvözlettel: Pőcze-Wester Marianna, kommunikációs munkatárs

Mit is mondhatnánk erre? Köszönjük a választ, nem lepődtünk meg!

 

 

Előző cikkA vérvétel nem csak orvosi kérdés, avagy mitől hosszú a sor az SZTK-ban
Következő cikkEste nyolcig lesz nyitva a központi temető