Módosította menetrendjét a MÁV még decemberben. Akkor az önkormányzat elérte,  hogy a nagyállomáson is megálljanak a gyorsított vonatok. Egy vonat azonban kimaradt ebből. A MÁV megmagyarázza, hogy miért.

Levelet írt az alpolgármester a MÁV-nak azért, mert a tavalyi menetrendmódosítás után az egyik fontos gyorsvonat nem áll meg a nagyállomáson. Erdész Zoltán azt kérte, hogy a Dunakeszi Gyártelep állomásra 08:13-kor érkező gyorsított vonat Dunakeszi nagyállomáson is álljon meg.

A MÁV válaszolt.

Készüljön, mert hivatalos bikkfanyelv következik. Megpróbáltuk kiemelni a lényeget.

“A közlekedtethető vonatok mennyiségét, valamint az alkalmazandó menetidőket az általa végzett kapacitás vizsgálat alapján a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. (VPE) határozza meg. A VPE a 2018. december 9-től kezdődő menetrendi időszaktól valamennyi gyorsított vonat Dunakeszi megállítását vizsgálta. A gyorsított vonatok Dunakeszi állomáson történő megállításához a vonatok Szob állomásról történő korábbi indulása volt szükséges, azonban a 477 sz. METROPOL nemzetközi vonat közlekedése miatt az Ön által jelzett, Szob állomásról 7:25-kor induló 2337 sz. vonat esetében erre nem volt lehetőség, a gyorsított járat megállítását a VPE Kft. ennek okán nem tudta a menetrendbe beszerkeszteni.

 Az alpolgármesteri levél felvetette azt is, hogy egy másik vonat meglehetősen pontatlanul közlekedett az elmúlt hónapokban. A MÁV válasza erre a következő volt: Dunakeszi állomásra menetrend szerint 8:24-kor érkező, 2457 sz. személyvonat menetrendi adatait Dunakeszi állomásra történő érkezése vonatkozásában 2018. december 1. és 2019. január 31. közötti időszak tekintetében szintén megvizsgáltuk. Vizsgálatunk alátámasztotta, hogy ezen időszakban a vonat menetrendszerűségi mutatói valóban gyengék voltak, ezért a problémát a továbbítottuk mind menetrendi szervezetünk mind üzemirányítóink felé annak céljából, hogy a szükséges vizsgálatokat és elemzéseket végezzék el és tegyék meg a kellő intézkedéseket a menetrendszerűség helyreállítása érdekében.

Előző cikkCsányi Sándor még fontosabb lett a fociban
Következő cikkKegyetlen sorsot szántak a kutyáknak