Az ellenzék az elmúlt hónapokban azt híresztelte, hogy a város államkötvényekbe fektetett pénze elúszott. Annak ellenére tették ezt, hogy az Önkormányzat mindvégig biztosította a lakosságot afelől, hogy a kötvény megérkezik a Város Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára. Az államkötvény a kamattal együtt a héten hiánytalanul megjelent a Város számláján – áll az önkormányzat honlapján.

Az előzményekről röviden

Dunakeszi Város Önkormányzata 2014. június 17-én és 2014. november 28-án, az egy éven túlra tervezett megtakarításaiból, képviselő-testületi felhatalmazás alapján a Magyar Állam által kibocsátott, az Állam által garantált államkötvényeket vásárolt az állampapírok forgalmazására felhatalmazott Quaestor Értékpapír Zrt.-től.

A Quaestor Értékpapír Zrt. kereskedési jogának felfüggesztését követően merült fel néhányakban a kérdés, hogy visszakapja-e Dunakeszi a befektetett pénzt, illetve a kötvény kamatát. A kirendelt felügyeleti biztos akkor írásbeli megkeresésre tájékoztatást adott arról, hogy az összes államkötvény az Önkormányzat nevesített alszámláján hiánytalanul rendelkezésre áll, transzferálása idő kérdése.

Az Önkormányzat többször, több fórumon is tájékoztatást adott az ügy állásáról, közzétéve valamennyi ezzel kapcsolatos dokumentációt, így mindvégig egyértelmű volt, hogy a kötvények nem vesztek el, biztonságban, az Önkormányzat tulajdonában vannak. Ennek ellenére az ellenzék folyamatosan azt próbálta elhitetni a lakossággal, hogy a város államkötvényekbe fektetett pénze elúszott…

Az Önkormányzat ezúton kér mindenkit, legyen szó magánszemélyről, politikai szereplőről vagy bármely sajtótermékről, hogy rosszindulatból, vagy politikai haszonszerzést remélve ne vezesse félre a lakosságot, sem az államkötvényekkel, sem más városi ügyekkel kapcsolatban.

A tisztánlátás kedvéért még az Önkormányzat még egyszer nyomatékosítja honlapján is, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata nem kockáztatta a Város pénzét. Az állam által garantált kötvényekbe való befektetésnek köszönhetően kaptuk vissza a kötvényeket, valamint a kötvénnyel járó kamatot, amely maradéktalanul az Önkormányzat Magyar Államkincstárnál vezetett számláján rendelkezésre áll.

Forrás: dunakeszi.hu

Előző cikkKisorsoltuk a kvízjáték nyerteseit
Következő cikkSzabó Leslie – Ünnepi szólóest