Közel félezren vettek részt azon a csütörtöki tehetséggondozó délutánon, ahol a Dunakeszi Koneli Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ és az Alma Nemzetközi Egyesület adott ízelítőt az ingyenes tehetséggondozó programjáról.

A tehetséggondozó programot bemutatta: Dióssi Csaba Dunakeszi város polgármestere, Kardos Éva – Koneli Intézmények alapítója, Németh Rita – Alma Nemzetközi Egyesület operatív vezetője, Baranyai Anikó – Kincsem Sziget Óvoda és Varázsbagoly Tehetség- és Fejlesztő Központ intézményvezetője és Dr. Duró Zsuzsa – tehetségfejlesztési szakértő.

Dr. Duró Zsuzsa szavait idézve: “…a mai világban nagyon fontos a teljesítmény, hogy megálljuk a helyünket az iskolában, hogy minél rövidebb idő alatt, minél több információt tudjunk beszerezni, és a későbbi felnőtt életünkben való helytállásnak a feltétele…” Ezt alapozza meg és erősíti a tehetséggondozás, amit szeretnénk minél több gyermeknek elérhetővé tenni.

A programról:

A pályázat keretén belül 100 észak-pesti régió területén élő 5-10 éves gyereknek, ingyenes tehetségszűrést, és 20 gyermeknek díjmentes tehetséggondozást biztosít az intézmény egy éven át az alábbi tehetségműhelyekben:

  • „Paletta” – zene, dráma, képzőművészet
  • „Okosító” – robotika, sakk, társasjáték
  • „Felfedező” – kísérlet, tudomány

A tehetséggondozó családi délutánon Pódiumbeszélgetés keretén belül Csányi Sándor, Erdei Zsolt, Kovácsovics Fruzsina és Tenki Réka is mesélt a tehetség fontosságáról személyes tapasztalatiak alapján.

Az esemény Kovácsovics Fruzsina koncertjével zárult, amelyre lelkesen táncoltak a legkisebbek művészek is.

Az ingyenes előszűrő tehetségteszt kitöltésére 2022. szeptember 26-ig van lehetősége a családoknak, melyet itt találnak:

http://www.varazshidtanoda.hu/tehetsegszures

Aki a támogatott programba nem kerül be, annak lehetősége van kedvezményes tehetségfelmérésre, illetve a tehetségműhelyekbe való bekerülésre.

Erről bővebben a www.varazsbagoly.hu oldalon lesz információ.

A pályázat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg – olvasható a sajtóközleményben.

Előző cikkBúcsúi hangverseny a Szent Mihály- templomban
Következő cikkEzért nincs a lakótelepen meleg víz