A tavasz beköszöntével egyre többen terveznek a hétvégékre kirándulásokat, ezek szervezésekor is érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket. A MÁV-Volán-csoport új Mátra24 jegye a térségbe látogatóknak nyújt kedvező kombinált eljutási módot. A teljes napra érvényes jeggyel korlátlanul utazhatunk Budapestről a Mátrába a MÁV-START és a térségen belül a Volánbusz járatain. Először az április 6-11. közötti tavaszi szünetben lehet az új jegytípussal utazni.

Az új Mátra24 jegyet április 5-től értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra. Iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére – április 6-11. között. A jegy az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül. A jegyet a MÁV-START értékesíti: jegypénztáraiban és a jegykiadó automatákban is elérhető, a MÁV-applikációban pedig további 10%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

Érdemes tudni, hogy az InterCity vonatok megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók – például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turisták – számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás a rövidebb átszállási időnek köszönhetően. A Mátra24-ről bővebb információk a mav.hu/matra24 oldalon érhetőek el.

Előző cikkJól megtolták a kempósok a hétvégi Hungarian Open 2023 versenyt
Következő cikkAll Star-csapatba választották a dunakeszi kosarasokat