Meghatározott feltételekkel nézőkkel tarthatók meg bizonyos szabadtéri rendezvények  ez jelent meg az éjjeli Magyar Közlönyben. Mérkőzések, színházi előadások, közművelődési események.

A ferencvárosi gólszerzó, Boli Bi Sylvestre és az újpesti Nwobodo Obinna Emmanuel a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC zártkapus mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban. A koronavírus-járvány miatt nézők, szurkolók részvétele nélkül játszották a mérkőzést. MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányrendelet értelmében sportrendezvényeken a nézők a páholyok kivételével csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. A nézők kötelesek tartani a védőtávolságot a szabadtéri rendezvények alatt.

A szervezőnek gondoskodnia kell azoknak a látogatóknak a helyszínről történő eltávolításáról, aki e rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegi. A rendelet külön nem szól a maszkhasználatról csupán visszautal már rendeletekre. Ez azért érdekes, mert sportrendezvényen amúgy szigorúan tilos az arcot elfedő eszköz, maszk használata.

Kiderül az is, hogy függetlenül annak nyilvánosságától, tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén, így fesztiválon, könnyűzenei koncerten, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban.

Ami legutóbbi 24 óra vírusadatait illeti 3816-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 beteg. Ezzel 509 főre emelkedett az elhunytak száma, 1996-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen Magyarországon.

 

Előző cikkHarkályetető készül a tanösvényen
Következő cikkEldőlt, hogy mikor lesz autósmozi Dunakeszin