2014-ben erőszakossága miatt elítélték azt a fóti orvost, aki a hétvégén összeverekedett az egyik betegével. A Post olvasói szerint korábban betegekkel is durván beszélt, kimondottan agresszív volt.

Ahogy arról a Post is beszámolt, szombaton a fóti orvosi rendelőben egy házaspár rátámadt az éppen ügyeletesként dolgozó dr. Lestár Ferencre. Később még a parkolóban is ütötték egymást. Jelenleg az ellen a házaspár ellen folyik nyomozás, akik kezdeményezhették a konfliktust.

Dunakeszi Post megkereste a dunakeszi rendőrséget, hogy ők miképpen látják a szituációt. Ezt a választ kaptuk: a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt egy nőt és férfit gyanúsítottként hallgatott ki. Mindketten vallomást tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek. Mindketten vallomást tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek.

Lapunk Facebook oldalán az érintett orvosról egy hozzászóló ezt írta: “9 éve ez az orvos itt Dunakeszin ügyeletesként teljesített szolgálatot. Anyámat vittem hozzá, konkrétan minősíthetetlen hangnemben beszélt vele indokolatlanul” A kommentelő ezek után hosszas ír a velük történt méltatlan bánásmódról.

Ezeket erősítette meg mára egy orvostárs is. Dr. Elor Judit, a Borsnak arról beszélt, hogy “Dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. 2014 pünkösdhétfőjén velem került konfliktusba. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestől nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt”.

Ebből az ügyből is feljelentés lett, majd Lestár Ferencet a bíróságon jogerősen elítélték. A Budapest Környéki Törvényszék a bulvárlapnak megerősítette, hogy a jelenleg Fóton dolgozó orvost a bíróság bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében. A büntetés mértékét pedig 1 év 6 hónap szabadságvesztésre mérsékelte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Dr. Lestárról egy másik volt munkatársa is elmondta a véleményét. Kunstár Edit úgy fogalmazott róla: tény, hogy a modora sajátos, de kiváló szakember. Nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának a sok sikeres újraélesztése miatt – mondta, majd elmesélte, hogy a szombati balhé után megjelent még valaki, aki bosszút akart állni, és csak azért nem tört ki újabb verekedés, mert éppen rendőrök tartózkodtak a helyszínen.

Sokan megszokták, hogy ha egy orvosnak azt mondják, hogy dádá lesz, akkor azt csinálja, amit követelnek tőle, én pedig közlöm velük, hogy nem. Engem nem lehet megfélemlíteni. Ha megfenyegetnek, hogy megvernek, megölnek, az belőlem csak ellenállást vált ki – magyarázta Dr. Lestár Ferenc a Borsnak.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki közfeladatot ellátó személyt bántalmaz – legalábbis így szól a jogszabály. A törvény indoklása szerint: a hivatalos személy elleni erőszak bűntette közvetlenül a jogszerű eljárást teljesítő hivatalos személyt sérti, azonban ezen keresztül az államapparátus működését zavarja meg.

Címlapfotónk illusztráció.

Előző cikkMegjött a dunakeszi rendőrség válasza a fóti orvosverés ügyében
Következő cikkSzeptemberben máshol tartják a Dunakeszi Fesztet, a polgármester közben nagy futásra készül