Mostantól önálló beavatkozó egységként működhet a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ez Dunakeszinek is fontos – mondta a 2019 novemberében alakult egyesület fóti ünnepségén Dióssi Csaba polgármester.

Egy évvel ezelőtt kötötték meg a megállapodást a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és azóta számítanak vonulós egyesületnek – számolt be róla Benedek Csaba, a Fóti Aqua ÖTE alelnöke. A most kapott meghatalmazással szintet ugrottak: bizonyos káreseteknél önállóan is jogosultak a Katasztrófavédelem riasztása alapján beavatkozni. Ilyenkor ők döntik el, hogy kérik-e a hivatásosok segítségét.

Mindehhez megvannak az állományi és technikai feltételeik. 47 tagjukból hat hivatásos tűzoltó, de vannak köztük rendőrök, mentősök és civilek is.

Mivel bevetési területükbe Fót mellett Dunakeszi és Csomád is beletartozik, a hétfői ünnepségen ezeknek a polgármesterei is ott voltak. Dióssi Csaba arról beszélt, mennyire fontos Dunakeszinek is a Fóti Aqua ÖTE munkája, hisz a városban nincs jelenleg tűzoltóság.

Előző cikkÚjraindult a Mozdulj Dunakeszi!
Következő cikkHazavihetik a dunakesziek a parkrendezésből a kankalinokat