A Ferrero felfüggeszti tevékenységét a belgiumi Arlonban és kiterjeszti az ebben a gyárban gyártott Kinder-termékek visszahívását, újabb termékekről derült ki, hogy szalmonellával fertőzöttek lehetnek.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek szalmonellás megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder-csokoládétermékekhez köthetők – írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Erről a hét közepén írtunk először, de már kiderült, hogy még több terméket érint az ügy. Az első figyelmeztetést három napja adták ki, most frissítették a visszavont termékek listáját.

Újabb termékek:

A Ferrero azonnali hatállyal visszahívja az Arlonban készült Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder adventi naptár 127g termékek teljes gyártását tételszámtól és lejárati időtől függetlenül.

Korábban visszavont termékek:

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder Mini Eggs 250g, Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g.

Tapasztaltunk szerint az összes nagyobb hipermarketben szó nélkül visszaveszik a csokikat és visszaadják (Auchanban, Aldiban jártunk) az árát.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

És még nincs vége! A Nagyi Titka búzafinomliszt 1 kilogrammos kiszerelése idegen anyagot tartalmazhat, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt mondja, aki vásárolt ebből a termékből, akkor haladéktalanul vigye vissza a boltba, és semmiképpen ne használja fel.

Címlapfotó: Dziana Hasanbekava fotója a Pexels oldaláról.

Előző cikkHuszárok vonultak be Dunakeszire
Következő cikkKomoly baleset az M0-áson az M2-es közelében