Március 6-án elkezdődtek a Repülőtéri út és a vele párhuzamosan létesülő kerékpárút építésének előkészületi munkálatai. Hamarosan komolyabb forgalomkorlátozások lesznek.

A Fóti út és buszforduló közötti szakaszon felújítják a Repülőtéri utat és mellé egy bicikliutat is kialakítanak. Ezek egymás mellett, de nem együtt futnak majd. Hasonlatosan a Pálya utcaihoz. A munkákkal május közepére végeznek. Mindezekre az új iskola megépítése miatt van szükség.

A város pályázott a felújításra és a bicikliútra is, de még nem tudni, hogy nyer-e bármekkora összeget. A megnövekedett forgalom miatt azonban ezt nem várták meg és saját forrásból is elkezdték a munkálatokat. A Post úgy tudja, a polgármesteri hivatalban bíznak abban, hogy az építkezés nem terheli meg majd a költségvetést és éppen ezért még nem akarnak beszélni a beruházás pénzügyi terheiről.

Annyit tartottak fontosnak elmondani, hogy a reggeli közlekedés miatt a forgalomkorlátozással járó munkálatokat csak negyed 9 után végzik. A város a honlapján közzétette a munkálatok ütemtervét is.

Az alábbi ütemterv szerint forgalomkorlátozások várhatók

  • Márciusban földmunkák – szakaszos útszűkület
  • Márciustól – április közepéig a keleti oldal szegély építése – szakaszos útszűkület és parkolási korlátozások
  • Márciustól – április végéig a nyugati oldal szegély építése– szakaszos útszűkület és parkolási korlátozások
  • Áprilistól – május végéig aszfaltmarás – félpályás lezárás, jelzőőrrel
  • Május elején – közepén – aszfaltozás – félpályás lezárás, jelzőőrrel