A kivitelezés már a befejező szakaszában tart, a hónap végéig minden szakaszon elkészül az aszfaltburkolat és kialakítják a forgalomtechnikai jelzéseket, valamint befejezik a növények telepítését is, ezt követően az tereprendezési munkák következnek. A műszaki átadás-átvételt követően a forgalombahelyezési eljárást kell lefolytatni a hivatalos megnyitáshoz. Összesen 5,36 kilométernyi új kerékpárutat adnak át, amiből 4,92 kilométer új nyomvonalon készül el részben uniós, részben hazai forrásból.

Az új út nyomvonala Budapesten a Vasrózsa utcai kerékpárúttól indul és Dunakeszi irányába a 2-es főút mellett halad a Pallagi utcai körforgalmú csomópontig, különálló, 3,3 méter széles pályával. A körforgalmon való átvezetés után szintén azonos burkolatszélességgel a Folyam utcáig vezet az önálló kerékpárút – írja a Magyar Építők.

A Folyam utcában a Meder utcáig forgalomtechnikai beavatkozásra alakítják ki a kerékpáros közlekedés lehetőségét, majd az Újszőlő utcáig új nyomvonalú vegyes használatú utat adnak át. Az Újszőlő utca és a Liget utcai kerékpárútnál található végpont között szintén új nyomvonalú kerékpárútszakaszt építenek ki.

A szakaszon egy új kerékpáros pihenőhelyet adnak át, a dunakeszi Katonadombnál. Itt utcabútorokat, kerékpártárolókat és egy információs táblát is elhelyeznek – ez utóbbi a környék nevezetességeit mutatja be.

Az építkezésben volt egy döccenő, mert egyes helyeken újra kellett aszfaltozni az utat, mert a kivitelező a kerékpárosok érdekében eltért a tervektől, de egy uniós projektnél ezt nem szabad megtenni.

Előző cikkA hétvégén kertészkedhet, nem lesz gond a zöldhulladék
Következő cikkA Dunakeszi Kártya hétfőtől már a vásárláskor is hasznos