Néhány nappal ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely szerint 2023. május 31-ig kell elkölteni a Széchenyi Pihenőkártyára utalt juttatásokat, amelyek 2022. október 15-ig ideérkeznek.

Aki nem használja fel az összeget, 15 százalék külön díjat vonnak le belőle. A kormány indoklása szerint a turizmus- és vendéglátási szektor támogatása az intézkedés célja.

Tehát érdemes május 31-ig “leutazni” a SZÉP-kártyán lévő pénzt. Vagy, amíg átjárhatóak a zsebek, itt helyben is elköltheti például a Dunakeszi Teátrum őszi évadjára, hiszen október 3-ától már ők is SZÉP-kártya-elfogadóhely lettek.

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége közleményében azt írta: “A nehéz anyagi helyzetben a kormányzat SZÉP-kártyával kapcsolatos döntése a kereslet szezonon kívüli, azaz a legnehezebb periódusban való megnövelésével segítheti a jövedelmezőségi gondok enyhítését. A százmilliárd forintra becsült többletkereslet ösztönző hatásával a legnegatívabb forgatókönyv – a tervezett üzembezárások – elkerülését, a munkahelyek megtartását segítheti. A következő néhány hónapos időszakban nagy jelentőségű lehet ennek az előrehozott keresletnek a megjelenése, kiemelten a vidéki vendéglátóhelyeken.”

Előző cikkMocskos nyelvvel feleselek
Következő cikkMár 40 vállalkozás csatlakozott a Dunakeszi Kártyához