Már lehet nevezni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szabadidős eseménysorozatára. A Hazai Vizeken sorozat második állomása Dunakeszin lesz május 14-én.

A sorozat tavalyi, debütáló évében összesen közel 800-an vettek részt legalább az egyik beevezésen. A Hazai Vizeken indulásakor az MKKSZ célja az volt, hogy minél több emberrel megismertesse hazánk különleges vízfelületeit, mindezt egy jó hangulatú, hétvégi sportolással egybekötve. Idén sem lesz ez másképp, május elejétől a nyár közepéig újra beevezzük az országot.

„A tavalyi évhez hasonlóan most is nyolc helyszínen várjuk a mozogni vágyókat május 7. és július 23. között” – mondta Vida Gergely, a Hazai Vizeken főszervezője. 

Dunakeszin május 14-én rendezik meg ezt a tömegsporteseményt.

“A beevezések ezúttal is szombat délelőttönként lesznek, de a parton sem fog senki unatkozni, minden esemény után ebédet is biztosítunk az indulóknak. Idén is lesz egy hosszabb és egy rövidebb táv az egyes állomásokon, amelyeket verseny- és túrakajakkal, illetve kenuval, valamint SUP-pal lehet teljesíteni, de több helyszínen lesz SUP ügyességi pálya is.”

A beevezések száma nem változik, de két új helyszín debütál az idén. Rögtön az első állomás, a győri Mosoni-Duna Beevezés, illetve június elején a Zamárdi Bázis Beevezés is most debütál a sorozat keretein belül. Az első háromra már lehet nevezni, közte a dunakeszi Nagy-Duna Beevezésre.

Minden beevezésre az eseményt megelőző csütörtök 20 óráig lehet jelentkezni. A célunk idén sem változott, szeretnék jó hangulatú, élményekben gazdag, ugyanakkor aktív programokat biztosítani a mozogni vágyóknak. Nem kimondottan versenyeket szervezünk, minden helyszínen mindenki kap befutóérmet, de a szezon végén a kategóriánkénti legaktívabbak értékes különdíjban részesülnek” – mondta a főszervező.

Vida Gergely hozzátette, szintén az összes helyszínen, korlátozott számban, lehetőség lesz eszközbérlésre is, illetve a vizesblokk-használatot, és a parkolást is biztosítják a résztvevőknek. 

Az idei Hazai Vizeken programsorozat beevezései:

Május 7.: Mosoni-Duna Beevezés, Győr

Május 14.: Nagy-Duna Beevezés, Dunakeszi

Május 28.: Tisza-tó Beevezés, Sarud

Június 4.: Zamárdi Bázis Beevezés, Zamárdi

Június 11.: Rába Beevezés, Csörötnek

Június 25.: Bodrogzug Beevezés, Tokaj

Július 9.: Ráckevei-Duna Beevezés, Szigetszentmiklós

Július 23.: Szigetköz Beevezés, Dunakiliti

Előző cikkEzért torlódhat a 2-es út, csúnya motoros baleset Gödön
Következő cikkVáltozik a menetrend a 4 napos hétvégére