Több vonalon okoztak komoly fennakadásokat a sínekre dőlt fák, leszakadt vezetékek. Jelentősek a késések, van, ahol buszok járnak a vonat helyett.

Budapesten több elővárosi vasútvonalon hajnaltól nem, vagy csak korlátozottan volt lehetséges a vonatközlekedés. A MÁV honlapján azt írta: az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon. A forgalom fokozatosan áll helyre.

Budapest, 2023. augusztus 5. Víz borít egy utcát a fõváros teljes területét érintõ éjszakai vihar után a XIX. kerületben 2023. augusztus 5-re virradóan. Ezen a napon reggelig több mint ezer bejelentés érkezett a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mûveletirányítási ügyeletére. Fõleg kidõlt fák, leszakadó vezetékek, megsérült épületek és vízszivattyúzások miatt kértek tûzoltói segítséget. MTI/Mihádák Zoltán

Szombat hajnaltól jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

Ismét gond van Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében iszap átfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. (Ez az a szakasz, ahol éppen egy éve indult újra a vasúti forgalom több mint 2 hónapos helyreállítási munkák után, mert egy felhőszakadás nyomán 10 ezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát.) Most a Budapest – Vác – Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje.

Salgótarján, 2023. augusztus 5. Villámlás Salgótarján felett 2023. augusztus 5-én hajnalban. MTI/Komka Péter

Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A miskolci vonalon az IC vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

Maglód és Rákoshegy között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglódonnem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok.

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Pestszentimre felső és Kispest között viszont már eltávolították a kidőlt lámpaoszlopot, újraindulhatott a vonatforgalom. A Budapest-Lajosmizse vonalon délelőtt állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Neszmély és Süttő állomás között vízátfolyás miatt nem járnak a vonatok. Az utasokat pótlóbusz szállítja.

Mezőtúr és Kétpó között viszont már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés, a felsővezetéki zárlatot kijavították. A békéscsabai vonalon napközben állhat helyre a menetrend.

Előző cikkA nagy esőzések rekordközeli árhullámokat okozhatnak a Dunán is a következő napokban
Következő cikkHamar túllendültek a balesetezők a tábla megrongálásán