Az árvízvédelmi készültség I. fokozatát sem fogja elérni a Duna Budapestnél az áradás csúcspontjánál sem – írják a szakemberek. Dunakeszinél szerda estére várják a tetőzést, de lehet, hogy csütörtök délelőtt lesz belőle. A szabadstrandot azonban elönti a folyó.

A mostani dunai árhullám biztonsággal levezethető az árvízvédelmi töltések között vagy a kijelölt ártereken – tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-t. A magyarországi árvízi helyzetet elsősorban a szombaton, leginkább Ausztria területén hullott jelentős mennyiségű csapadék befolyásolja – írták.

A magyar szakaszon az árhullám Nagybajcsnál várhatóan kedden tetőzik, a harmadfokú készültségi szintet megközelítő, esetleg azt elérő vízállással. Lejjebb, Komárom és Esztergom térségében várhatóan elsőfokú készültséget kell majd elrendelni. Budapestnél, így

Dunakeszinél is szerdán várható a folyó tetőzése,

a fővárosban a rakpart szintje alatt, ezért ott árvízvédelmi készültséget valószínűleg nem kell elrendeli – fűzték hozzá.

Árvíz, Duna

A dunakeszi strandnál a játszóteret egészen biztosan el fogja érni a víz és

13 órától lezárják a Duna sort a Rév utcánál.

A városházán arra készülnek, hogy az ár elvonulása után azonnal megkezdik a fertőtlenítést és pár napon belül újra lehet strandolni Dunakeszin. Addig is azonban azt kérik, hogy a gyerekek ne ugráljanak az áradó vízbe, nehogy baleset történjen.

Előző cikkPosztolt az eltűnt fóti fiatal nő anyja, megtalálhatták a lányt
Következő cikkRubint Réka újra eljön Dunakeszire, vele tornázhat a Katonadombon