Elrendelték annak a Dunakeszin élő férfinak a letartóztatását, akit egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság miatt vettek őrizetbe. K. Gábor személyét a jelenleg is börtönben ülő Portik Tamáshoz köti egy, a magyar alvilágról könyvet is író újságíró.

A megalapozott gyanú szerint egy, az 1990-es években ismert vállalkozó megbízásából a terhelt 1999. április
25-én a késő esti órákban felkereste egy ismerősét, akit annak lakóhelyén – a magával vitt lőfegyverrel –
lelőtt – áll a Fővárosi Törvényszék pénteki közleményében. A dokumentum szerint a bíróság megállapította, hogy a terhelt állandó bejelentett lakóhellyel, családi kötődésekkel, adózott jövedelemmel, valamint vagyonnal rendelkezik, amely tényeket okiratokkal is igazolt. A bíróság megítélése szerint – a gyanúsított rendezett személyi és egzisztenciális körülményei ellenére –
megalapozott az a feltételezés, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy
elrejtőzne. Ezért rendelték el az 52 éves férfi letartóztatását.

Az ügyről Dezső András írt hosszú cikket a hvg.hu-n. Az újságíró a szerzője a Maffiózók mackónadrágban című sikerkönyvnek.

Dezső András most arról ír, hogy K. Gábor a 90-es évek közepétől kapcsolatban állt a jelenleg is börtönben ülő Portik Tamással. A cikkben a most letartóztatott férfit komoly alvilági múlttal rendelkező bűnözőnek írják le. A törvényszéki közleményben szereplő áldozat pedig nem más, mint egy akkor 36 éves, korábban telefonautomaták fosztogatásából és más lehúzós ügyekből élő banda irányítója. A gyilkosságra pedig talán egy komolyabb tartozás adhatott okot.

A férfi elfogásáról itt írtunk:

Címlapképünk a rendőrség feltétele.