A Mentő Maci Programhoz gyűjt cérnákat, fonalakat, filc anyagot a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete. Az országos program szerint 17 ezer játék már elkészült, de 20 ezret szeretnének.

A macikat azok a gyermekek kapják, akiket mentővel visznek kórházba – írta a Postnak a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete, egyben jelezték, hogy ők is csatlakoztak a programhoz. A klubházukba, (Szent István utca 19., volt házasságkötő mögött), január 15-ig várnak minél több alapanyagot. Nyitva tartás: hétfőn és pénteken délután 16-18-ig, kedden és csütörtökön 9-12-ig. 

Maga a program, a “Mentő Maci Program”, 2018-ban indult el. Megváltozott munkaképességű munkavállalók két helyszínen – Harsányban és Sarkadon – készítik a különleges mackókat, melyek prototípusát Hellenbach Gabriella textiljáték-tervező iparművész alkotta meg. A kedves kis plüssöknek különleges küldetésük van. A macigyárból az Országos Mentőszolgálat mentőautóiban teljesítenek szolgálatot és az odakerülő gyermekeknek nyújtanak vigaszt és megnyugvást.

A kezdeményező református alapítvány a kezdetekor 20 ezer Mentő Maci átadását tűzte ki célul, melynek felét már el is juttatták a Mentőszolgálathoz 2019 decemberében.

A Mentőszolgálat éves szinten 1,2 millió esetben segít, amiből 45 ezer esetben gyerekeket lát el.

A program olyan sikeres, hogy azok a gyerekek, akik nem először ülnek mentőautóban, már keresik a kis játékokat – írja az alapítvány a honlapján.

Előző cikkA fák és bozótok beleszólnak a MÁV életébe, de az önébe is, ha vonatozna
Következő cikkEzerrel reklámozza a MÁV az állomások megújítását, köztük a dunakesziét is