Lehangoló látvány fogadja a szeptemberben felújított Pálya utca egy szakaszán a járókelőket. Valaki az alagi városrésznél letarolta a bicikliutat az úttesttől elválasztó oszlopokat. Az önkormányzat kamerák kihelyezését fontolgatja.

Pálya utca
Pálya utca

Döbbenetes látványt nyújt az a tucatnyi fémoszlop, amelyeket egy autós dönthetett ki a Pálya utca és Gyöngyvirág utca sarkánál. Minden bizonnyal egy autósról van szó, mert bár az eset a múlt héten történt törmeléket még mindig találtunk. Vélhetően egy luxusautó tarolta le az oszlopokat. Legalábbis erre következtettünk a fényszórómaradványokból és egy kisméretű lámpatörlő darabjából. Ilyen megoldást a régebbi Volvókon és más luxusterepjárókon használtak. Manapság ez már nem divat a menőbb modelleknél.

Pálya utca, kidöntött oszlopok
Pálya utca, kidöntött oszlopok

A Post úgy értesült, hogy a városházán az fontolgatják, hogy erre a szakaszra kamerát helyeznek ki, hiszen a felújítás után ez már a második ilyen eset. Korábban három oszlopot rongált meg valaki. Ott nem egyértelmű, hogy autós lehetett a vétkes.

Az oszlopok szükségességét van aki vitatja, azt írták a Facebookon, hogy a mellékutcákból kikanyarodó autóst zavarhatja a kilátásban. Kipróbáltuk, nekünk ez nem tűnt fel. Az oszlopok azonban segítik a tájékozódást, hiszen az úttest és a járda/bicikliút között szintbeli eltérés van. A kérdés már csak az, hogy meddig.

Előző cikkEgy örök barátság, mely Dunakeszi napjait is meghatározza
Következő cikkSzeretni fogja november 26-dikát