Kilépett a Közösen Kesziért frakcióból Lukácsi Bálint. Az ellenzéki képviselő egyben lemondott annak vezetéséről is. Függetlenként folytatja munkáját a dunakeszi képviselő-testületben.

Kilépésemet és lemondásomat jeleztem a frakció többi tagjának – írta üzenetében Lukácsi Bálint. Az ellenzéki képviselő a DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Mindenki Magyarországa Mozgalom közös listáján került be 2019 októberében újra a testületbe, amelynek már korábban is a tagja volt.

Kerestük Lukácsi Bálintot, hogy érdeklődjünk döntésének okáról. A többi között arról, hogy lépésében szerepet játszott-e frakciótársa, Varga Zoltán Péter ittas vezetésének ügye, amelyet a rendőrség vádemelési javaslattal az ügyészségre továbbított. Emailünkre egyelőre nem kaptunk választ.

Úgy tudjuk, hogy Lukácsi Bálint függetlenként folytatja munkáját. Ezzel a tavaly októberben magát egységesnek mutató ellenzék három részre esett szét. Még korábban a szocialisták (Bilinszky család) alakítottak önálló frakciót, most pedig Varga Zoltán Péter és Nagy Attila maradt a Közösen Kesziért csoportosulásban, amely így lényegében jobbikos frakciónak tekinthető.