A Városi Sportegyesület Dunakeszi kültéri létesítményeiben ezentúl kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszk használata. Ez mindenkire vonatkozik, aki belép a létesítmények területére. Az edzések, mérkőzések alatt a sportolókat és a közvetlen stábtagokat felmentik a szabály betartása alól.

A Magyarság Sporttelepen és a Fóti úti Sportcentrum területén mind az edzések, mind a mérkőzések ideje alatt kötelező lesz a maszkhasználat. Ezt mindenkinek be kell tartania, aki belép az intézmények területére.

Amennyiben ezt valaki – pl. szülő, néző, kísérő – nem tartja be, úgy az egyesület munkatársai és vezetői első ízben figyelmeztetik, második alkalommal felszólítják az illetőt a létesítmény elhagyására. A szabályozás alól kivételt képeznek a mérkőzések és edzések időtartama alatt a csapatokkal érkező közvetlen stábtagok (edző, segédedző, technikai személyzet, masszőr, gyúró), a játékvezetők, valamint a 6 év alatti gyerekek, a nézőknek azonban mindvégig kötelező a maszkviselés szabadtéren is.

A szájat és orrot eltakaró maszkhasználatot nem csak a VSD létesítményeiben várják el, hanem azokon a sportprogramokon, mérkőzéseken is, amelyeket a VSD-n kívül rendeznek.

A klub indoklásul azt írja, hogy az “általunk megalkotott szabályokkal az a célunk, hogy a jelenlegi járványhelyzetben is folytatódhassanak a sporttevékenységek és minden résztvevő számára biztonságosak legyenek az általunk lebonyolított sportprogramok”.

Előző cikkNovember 1-től visszaáll a menetrend a szobi vasútvonalon
Következő cikkTömegbaleset az M2-en