A dunakeszi önkormányzat 150 millió forintot nyert állami pályázaton, hogy energetikai korszerűsítést hajtson végre a Magyarság Sportpálya közel száz éves főépületén.

Magyarság pálya felújítás 2

A pályázaton nyert összegből a főépület külső hőszigetelését, a már meglévő tetőszerkezet hő-és vízszigetelését, a volt mosdó nyílászáróinak teljes cseréjét és a sporttelepen lévő futófolyosó szigetelését fogják elvégezni. A munkálatok ősszel kezdődnek. Az önkormányzat az épület belső helységeit saját forrásból fogja átalakítani, hogy azok tágasabbak és nyitottabbak legyenek. A sporttelephez tartozó salakos futópályát pedig augusztus közepére újítanák fel.

A közel száz éves épület korszerűsítése időszerű volt, mivel a régi szigetelés és az elöregedett nyílászárók már nem tudják bent tartani a meleget, ami miatt szinte képtelenség felfűteni az épületet. A fűtési költségek ráadásul igen sokba kerülnek az önkormányzat számára, amit várhatóan a korszerűsítéssel jelentősen lehet majd csökkenteni.

A sportkomplexumot hosszú éveken át MÁV Sportpályának hívták, de miután 2012-ben átkerült a dunakeszi önkormányzat tulajdonába, visszakapta eredeti nevét, a Magyarság Sportpályát, amit a helyiek csak MAGYI-nak hívnak. AZ önkormányzat azóta már több felújítást és korszerűsítést is végrehajtott a sporttelepen, amit a helyiek természetesen ingyen vehetnek igénybe. A klubhelyiséget és az öltözőt felújították, a parkolót rendbe tették és a közvilágítást is kiépítették. A Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával műfüves pályát is létesítettek a régi salakpálya helyén. 2013-ban pedig átadtak Magyarország egyik legkorszerűbb BMX pályáját is, amelyen számos országos versenyt szerveztek már.

Előző cikkFelmentette a testület Radnóti Henriket a tanácsnokság alól
Következő cikkHamarabb megnyílhat a Gyártelepi aluljáró