2000 óta 18 közúti szakember halt meg útfelújítások közben az autósok által okozott balesetben. Egy férjét elvesztő asszony visszament családi tragédiájuk helyszínére.

Neked lenne erőd visszatérni arra a helyszínre, ahol egy szeretted tragikusan meghalt? Ráadásul egy forgalmas autópálya kellős közepére, mialatt körülötted nagy sebességgel száguldanak el az autók? Az M0-on munkavégzés közben halálra gázolt közutas dolgozó özvegye megtette. A férje helyett a baleseti helyszínről ő maga szól az autósokhoz, a kérése egyszerű és világos: ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozol, lassíts! – ezt kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az autósoktól.

Azt írják a különleges videójukhoz, amelyben egy özvegy szerepel, hogy az idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úti célt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul.

A 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indította el a társaság két évvel ezelőtt „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Ráadásul a társaság egyik, a munkásokat védő eszközén sebességmérő kamera is van. Ennek alapján az látszik, hogy a közlekedők egyáltalán nem tartják be a kihelyezett sebességkorlátozásokat a gyorsforgalmi utak munkaterületeinek térségében.

A kampány legújabb videójában egy 2017-ben elhunyt közutas dolgozó özvegye tért vissza először férje balesetének helyszínére, ahol elcsukló hangon, de teljes elszántsággal szólítja meg az úton közlekedőket.

Előző cikkIlyen balesetet is csak a MÁV tud produkálni, teljesen felborult a menetrend
Következő cikkEgy darabig nézze meg a padokat, a játékokat a Katonadombnál!