Átadták az M3 autópálya új csomópontját a “Hungaroring” körforgalomnál. Ez jelentősen segíti majd az M3-as elérését Dunakeszi északi városrészeiből.

A beruházás keretében 1,55 km hosszan 2×1 sávos új nyomvonalú út épült az M3 autópálya és a 2101 j. út között. A kivitelezéshez kapcsolódóan összesen 4 körforgalmi csomópontot alakítottak ki az M3-as autópálya déli és északi oldalán, az M3-as autópálya és a 2101-es út közötti szakasz közepén, valamint a záró csomópontban.

A beruházás részeként az autópálya felett híd, a Mogyoród patak mellékága felett pedig felüljáró épült.

A 2 különszintű felüljáró keresztezésen túl egy szintbeni útcsatlakozás is létesült, az M3 autópálya északi oldalán kialakított körforgalom, és az M3 autópálya és a 2101-es út közötti szakasz közepén megépült körforgalmak között. A lényeg, hogy ezentúl Nyíregyháza felől érkezve itt is le lehet hajtani a sztrádáról és Mogyoródot elkerülve, Fóton át lehet eljutni Dunakeszire.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont átadóünnepségén arról beszélt, hogy a 2016 és 2024 közötti időszak végére a magas szolgáltatási színvonalú közúthálózat mintegy 1000 kilométerrel fog bővülni.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője is részt vett az ünnepségen. MTI/Máthé Zoltán

A kormány stratégiai célja, hogy 30 percen belül kényelmesen elérhető legyen egy négysávos útszakasz Magyarország bármely pontjáról – tette hozzá a tárcavezető.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont Mogyoródnál az átadóünnepség napján, 2019. július 24-én. MTI/Máthé Zoltán

Dunakeszi esetében ez az új út akkor segít majd, amikor elkészül, várhatóan szeptember végére az M2-es kibővítése.

Előző cikkLezárták az M2-t, baleset történt
Következő cikkMástól lesz hangos a repülőtér, különbusz a mulatós sztárokért