Módosítják a közösségi együttélést sértő magatartás szabályozását Dunakeszin. Egy 5 évvel ezelőtti rendeletet módosítanak. Új tiltásokat vezetnek be, egyben emelik a büntetések felső határát is.

Tilos lesz koldulni a Duna-parton

Magánszemélek 200 ezer, a jogi személyek esetén 2 millió forintos önkormányzat bírság is kiszabható ezentúl a közösségi együttélési szabályok megsértése miatt. A képviselők csütörtökön délután adhatják áldásukat az új szabályozásra.

A felfrissített rendelet szabálysértéseket is nevesít vagy pontosít. A jogszabály hosszasan sorolja az új tényállásokat. Csak néhány példa. Ezek szerint a közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartást lehet tanúsítani például a következőkkel:

  • Ha valaki az adott ingatlan előtti közterületre telepített növényekkel vagy elhelyezett tárgyakkal veszélyezteti a közlekedést, a gyalogosok biztonságát, vagy a közterületen járművek szabályos parkolását, illetve közlekedését akadályozó
    tárgyakat elhelyez.
  • Közterületen fás szárú növényt (fát és cserjét) valamint lágyszárú növényt a helyi rendelettől eltérő módon telepít.
  • A nyitvatartási időn túl játszótéren tartózkodik, vagy a játszótéri eszközöket nem a rendeltetésüknek megfelelően használja.
  • Aki a várakozási területeket az adott területre irányadó, a helyi rendeletben meghatározott időtartamot meghaladó mértékben használja várakozásra.

Tilos lesz

  • Az út menti fákról, növényekről engedély nélkül a virágokat szedni.
  • Közkifolyónál, kútnál járművet mosni.
  • Kempingezni, nem tűzgyújtásra kijelölt helyen tüzet gyújtani.
  • Koldulni, kéregetni a város bizonyos részein (IV. Béla király tér, az Aradi vártanúk tere, a Casalgrande tér), iskolák és egészségügyi intézetek környékén, a játszótereken és a Duna-part meghatározott szakaszán.

Ezen kívül is számos módosítást hagyhatnak jóvá a képviselők, ezek részletezésére, ha elfogadják, később visszatérünk.

 

Előző cikkA bölcsődei beiratkozás időpontjai és feltételei
Következő cikkMegdöbbentő eset egy átalakított fegyverrel