A Pest megyei rendőr- és tűzoltónapon elismeréseket kaptak mindazok, aki a legtöbbet tették a közösség biztonságáért az elmúlt időszakban. A kitüntetettek áldozatos munkájukkal járultak hozzá, hogy a megye települései élhető, biztonságos helyek legyenek.

dk1

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere és Zámbó János Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezetője tiszteletbeli rendőri címet kapott. A lakosság szubjektív biztonságérzete növekedett – mondta az eseményen Mihály István dandártábornok, megyei főkapitány. Dióssi Csaba polgármester lapunknak elmondta: Mindezt tapasztalja a lakosság, és ez a rendőrök, a rendvédelmi szervek áldozatos munkájának köszönhető; az élet- és vagyonbiztonság növekedése kétségtelen, az adatok igazolják.

dk2

Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében megköszönte a rendvédelmi dolgozóknak, hogy a migrációs nyomás ellenére a határokat meg tudták védeni. A tűzoltók, rendőrök, katasztrófavédelmi dolgozók tevékenysége olyan áldozatokkal járó hivatás, amellyel szemben a kormánynak is vannak kötelezettségei- hangsúlyozta a politikus. Ezért tervezzük több lépcsőben az életpálya-modell alapján az 50 százalékos béremelést, és ezért fontosak az ilyen napok, hisz rendkívül lényeges  az erkölcsi elismerés is – mondta Tuzson Bence.

dk3

Dióssi Csaba polgármester ünnepi beszédében kiemelte: örömmel lett Dunakeszi az esemény házigazdája, hisz ezzel is kifejezi a település köszönetét a dolgozóknak.