Miközben 312 dunakeszi, köztük kormánypárti politikusok is, a 8. városi köztisztasági napon vettek részt a 7 párti ellenzék polgármester-jelöltje vagyonnyilatkozata miatt támadta meg Dióssi Csabát.

Békésnek indult október 5-e Dunakeszin. Ezen a napon tartották a 8. köztisztasági napot. Előzetesen 312-en vállalkoztak arra, hogy szebbé teszik Dunakeszit. Köztük voltak kormánypárti politikusok is, de bárki csatlakozhatott a szemétszedéshez.

Dióssi Csaba

Az ellenzék polgármester-jelöltje kb. akkor, amikor az emberek végeztek a munkával posztolt egyet. Arról írt, hogy Dióssi Csaba polgármester és Erdész Zoltán alpolgármester rendszeresen kihagyja vagyonnyilatkozatából az éves jutalmát. Ez minden évben egyébként milliós nagyságrendű, és a képviselőtestület szavazza meg.

Gerner Péter

Azt is közölte Gerner, hogy ő nem vesz majd fel jutalmat, ha megválasztanák.

Ez a poszt kiverte a biztosítékot Dióssi Csabánál. Azt írta közösségi oldalán:

Gerner Péter túllépett egy határt.

Arra is emlékezteti kihívóját, hogy jutalmukat minden évben, az utolsó fillérig civil szervezeteknek adják és erről képviselő-testületi jegyzőkönyv is készül. Majd felsorolt három tucatnyi civil szervezetet amelyek az elmúlt 5 évben részesültek a jutalmából. Sportszakosztályok, kulturális akciók, egyházak, lakóközösségek szervezeteit sorolta.

Bejegyzésére kommentáradat indult meg. Tucatnyian írták le, hogy mit köszönhetnek a polgármesternek. Vasárnap reggel 245 rekaciót, 87 hozzászólást és 40 megosztást tudhat magáénak Dióssi Csaba posztja. Gerner Péter bejegyzésére 52-an reagáltak, 3-an szóltak hozzá és 24-en osztották meg.

Az csak apró érdekesség, hogy miközben az ellenzéki kompenzációs lista vezetője, a jobbikos Varga Zoltán Péter dühös jelet tett Dióssi Csaba posztja alá, azaz átmerészkedett politikai riválisa térfelére, addig a kormánypárti politikusok hűvös nyugalommal figyelik az ellenzéki kihívó Facebook-oldalát, amely követőinek száma a nyolcadát sem éri el a polgármesterének.