Vitát kavart egy országgyűlési törvény a képviselő-testületi ülésen. Az országgyűlés által elfogadott decemberi jogszabály ugyanis kötelezően emeli a polgármesterek és az alpolgármesterek fizetését. Közben a városházán dolgozók fizetése is emelkedett, vannak olyanok, akiknek 30 százalékkal.

Polgármesteri hivatal

Politikai tőkét próbált kovácsolni Varga Zoltán Péter abból a tavaly elfogadott törvényből, amely kötelező jelleggel emeli a 30000 főnél népesebb városok polgármestereinek és alpolgármestereinek fizetését. A jobbikos képviselő, törvény ide vagy oda, nem szavazta meg a testületi előterjesztést. Egyben azt is szorgalmazta, hogy kapjanak több fizetést (emeljék az illetményalapot) a városházi dolgozók.

Nos, január 1-től jelentősen, de differenciáltan már megemelték a városházi fizetéseket. A középfokú végzettséggel rendelkezőkét 30, a felsőfokúakét átlag bruttó 15 százalékkal. Molnár György jegyző szerint ez szerencsésebb megoldás, mint az általános illetményalap-emelés, mert a területi vezetők, az elvégzett munka ismeretében dönthettek erről. Magyarán, aki szerintük jobban dolgozott, annak magasabb lett a fizetése.

A Post megtudta, hogy éves szinten ezek után 50 millió forinttal többet költenek a dolgozók bérére. Dióssi Csaba polgármester lapunknak úgy fogalmazott:

az alkalmazottakra igen, de a képviselőkre (politikusokra) nem költünk többet.

A polgármester fizetése az emelés után  havi bruttó 797736 Ft, és 23190 Ft idegennyelv-tudási pótlék lett. A képviselő-testület a polgármester számára a költségtérítés összegét a törvény alapján 119660 forintban állapította meg.

Előző cikkElőveheti öreg autóját, ha Budapestre készül
Következő cikkMa még korizhat egy nagyot