Kijárási korlátozást jelentett be éjfél és hajnali 5 óra közötti időszakra a kormány a koronavírus miatt.

Éjfél és hajnali 5 óra közötti időszakra kijárási korlátozást jelentett be a kormány nevében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott: éjfélig haza kell érni. Közölte azt is, hogy a szórakozóhelyeket bezárják. Nagy kérdés, hogy ez mit jelent. Egy városházi forrásunk szerint a TAOR-számok alapján határozhatják meg. Jellemzően a diszkók, borozók, ételfelszolgálást nem végző sörözők lehetnek ezek.

Mi az a szórakozóhely?

Ezt a ma reggelre megjelent Magyar Közlöny egyértelműsítette: a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyek nem nyithatnak ki, kivéve azokat, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják – mondta Orbán Viktor.

Ami még lényeges, hogy ismét ingyenes lesz a parkolás, ez azokat a dunakeszieket érinti elsősorban, akik Budapestre vagy Vácra járnak autóval dolgozni.