Május 6-án alig, hogy véget ért a katasztrófavédelem tűzoltós felvonulással egybekötött árvízvédelmi gyakorlata, kora este már élesben riasztották a tűzoltókat a lóversenytelep alagi részén lévő házhoz. A tűzoltók több kocsival érkeztek a helyszínre, aminek köszönhetően sikerült gyorsan eloltani a lángokat.

Pethő Krisztián önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint a Kápolna utca 15. szám alatti társasház tetőszerkezetében keletkezett tűz. Úgy tudjuk, hogy a négylakásos társasház felső két lakásában egy ideje nem laknak, az alsó két lakást sikerült időben elhagyniuk az ott lakóknak. Pethő Krisztián és az önkormányzat közbiztonsági és polgárvédelmi referense a helyszínen győzödött meg arról, hogy ideiglenes lakhatási segítségre nincs szükség.

A tűzoltók több egységgel érkeztek a helyszínre

Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője szintén figyelemmel kísérte az eseményeket, aki a Postnak elmondta, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt. “A tűzoltók bő fél óra alatt megfékezték a lángokat. Ránézésre csak a kiégett lakóegység vált lakhatatlanná, de a károk pontos felmérése természetesen majd csak ezt követően következik. A tűz oka egyelőre úgyszintén nem ismert, találgatásokat hallottam a lóversenypálya felől megjelentektől, de hivatalosan még nem lehet kijelenteni, mi okozta a tüzet” – nyilatkozta a képviselő.

Előző cikkKEKSZ-napot tartanak Alsón
Következő cikkÁrvízvédelmi gyakorlat, tűzoltós konvoj – Mozgalmas napja volt Dunakeszinek